Fuldstændigt Særeje Med Succession

Fuldstændigt særeje med succession

Skal dine børn altid have din arv uanset om de bliver gift og skilt? Vil du undgå, at dine børns ægtefælle skal have noget af din arv, så dine børnebørn altid får det meste? I så fald skal du oprette et testamente med fuldstændigt særeje med succession. 

 

 • Fuldstændigt særeje med succession ved skilsmisse
 • Ved ægtefællens død – hvad sker der så?
 • Eksempler på fuldstændigt særeje med succession

  Har du oprettet dit testamente?

  Svar på 5-10 spørgsmål online, så er du i gang. Det er nemt og enkelt.

  Fuldstændigt særeje med succession ved skilsmisse

  Ønsker du, at dine børn aldrig skal dele arven med deres ægtefælle i tilfælde af skilsmisse? Så er det en god idé at oprette et testamente med særeje til børnene. Når du vælger et særeje, så er det vigtigt at vælge det rigtige særeje i testamentet.

  Fuldstændigt særeje med succession er et særeje, som forbliver særeje ved skilsmisse. Dine børn kan dermed tage særejet med ud af ægteskabet, hvis de bliver skilt fra deres ægtefælle.

  Dine børn kan også tage arven med sig ud af ægteskabet, hvis de opretter andre former for særeje. Det specielle ved fuldstændigt særeje med succession er det, der indtræder ved død.

  Ved død – hvad sker der så?

  Fuldstændigt særeje med succession er det særeje, som vi kalder ”Det bliver i familien – særejet”. Hvis du har oprettet et testamente, hvor du har givet din arv videre på denne måde, så kan du have stillet krav om, hvordan arven efter dine børn skal fordeles. Du kan altså stille det krav, at arven efter dig altid skal gå videre til dine børnebørn. Dine børns ægtefælle får på den måde kun sin tvangsarv udbetalt af det, som du har givet videre til dine børn.

  Opret et testamente

  Så bestemmer du selv, om du skal sidde i uskiftet bo eller ej.

  Udfyld Formular

  Svar på 3-5 spg. online

  Rådgivning

  Få gratis rådgivning 

  Modtag testamentet

  Testamentet fremsendes efter bestilling

  Hvis du giver dine børn fuldstændigt særeje med succession med arven, kan du alt i alt kan du tvinge dine børn til at give 7/8 af arven videre til dine børnebørn. Børnenes ægtefælle vil på denne måde kun få 1/8 af de penge (tvangsarv), som dine børn har arvet efter dig.

  Det kan være meget tillokkende at give din arv videre som fuldstændigt særeje med succession, da arven bliver i familien på denne måde. Det kan dog have store konsekvenser at give arven videre på denne måde.

  Lad os tage 2 eksempler, der viser henholdsvis et uhensigtsmæssigt fuldstændigt særeje med succession og et hensigtsmæssigt fuldstændigt særeje med succession.

  Eksempel 1 – det uhensigtsmæssige fuldstændige særeje med succession
  Anne og Peter er gift, og de har 2 fælles børn på tre og fem år. Peter har fået arv efter sine forældre tildelt som fuldstændigt særeje med succession til børnebørnene. Arven er blevet brugt til at købe Peter og Annes hus, så de kan bo trygt og godt. Peter og Anne har to normale jobs, og de bruger alle deres indtægter på at leve sammen med børnene.

  En dag går Peter desværre bort, og Anne står tilbage med de to små børn. Anne er synderknust og håber, at hun kan blive siddende i huset, så der ikke sker for store omvæltninger i børnenes liv. Deres far er trods alt død, så hun ønsker at alt fortsætter uden for meget forandring.

  Da Anne skal møde op i skifteretten for at få styr på arvesituationen, bryder Annes verden sammen. Anne får at vide, at huset tilhører børnene, og at huset skal sælges, så børnene kan få deres arv udbetalt. Grunden til at huset skal sælges er, at børn under 18 år ikke må eje et hus. Anne er derfor nødt til at sælge huset og flytte, fordi Anne ikke har råd til at købe huset af børnene. Anne kan heller ikke bruge af børnenes penge til at købe et nyt hus, fordi pengene er låst inde på en lukket konto, som først bliver frigivet, når børnene fylder 18 år.

  Alt i alt en forfærdelig familietragedie, fordi Peters forældre valgte at give Peter fuldstændigt særeje med succession sammen med arven. Peters forældre burde i dette tilfælde have valgt kombinationssæreje.

  Eksempel 2 – det hensigtsmæssige
  Hanne og Michael er gift, og Hanne har voksne børn fra et tidligere ægteskab. Hannes forældre brød sig bestemt ikke om Michael, da de levede. Michael var en skidt karl, og havde stor skattegæld. Hanne har derfor fået arven efter sine forældre tildelt som fuldstændigt særeje med succession.

  En dag dør Hanne, og arven efter Hanne skal nu fordeles. Da Hannes forældre har oprettet fuldstændigt særeje med succession i Hanne og Michaels ægteskab, får Hannes børn udbetalt 7/8 af alt, hvad Hanne ejede. Det var dette, som Hannes forældre ønskede, da de gik bort.

  Michael får udbetalt 1/8 af Hannes fuldstændige særeje med succession. Michaels andel af arven er det, der hedder tvangsarv. Skattevæsenet finder straks ud af, at Michael har fået penge, og arven bliver derfor brugt til at tilbagebetale noget af gælden. Michael har derfor fortsat skattegæld, og får ikke noget ud af at have arvet efter Hanne.

  Hannes forældre valgte i denne situation det rigtige særeje, da de oprettede et testamente til Hanne.

  Det er utrolig vigtigt at vælge det rette særeje, når du opretter et testamente. Det forkerte særeje kan ende i familietragedier. Hos Testamente For Alle hjælper dig med at vælge det rette særeje til dig og din familie. Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os.

  Start oprettelsen af dit testamente

  Brug 5 minutter i dag, så er testamentet godt i gang.