Kombinations-særeje

Kombinationssæreje

Skal dine arvinger have særeje med arven, eller ønsker du selv at oprette særeje i dit ægteskab? Kombinationssæreje er ofte det rigtige valg, når der skal oprettes særeje.

 

  • Kombinationssæreje ved skilsmisse
  • Ved ægtefællens død – hvad sker der så?
  • Eksempler på kombinationssæreje

Har du oprettet dit testamente?

Svar på 5-10 spørgsmål online, så er du i gang. Det er nemt og enkelt.

Kombinationssæreje ved skilsmisse

Hvis du giver din arv til dine børn, og børnene bliver skilt, så skal de aflevere halvdelen af arven til den fraskilte ægtefælle. Dette kan forhindres ved, at du giver din arv videre som særeje til dine børn.

Det samme gør sig gældende, hvis du selv bliver skilt. Du skal altid aflevere halvdelen af alt, hvad du ejer til din ægtefælle ved skilsmisse med mindre, at du har oprettet særeje i dit ægteskab.

Når du giver arven som særeje eller opretter et særeje i dit eget ægteskab, så er det vigtigt at vælge det rigtige særeje. Hvis du vælger det forkerte særeje, så kan det få katastrofale følger. Kombinationssæreje er ofte det rette særeje at vælge.

Kombinationssæreje fungerer som særeje ved skilsmisse. Det betyder, at du eller dine børn kan tage særejet med ud af ægteskabet, og ægtefællen får derfor intet ved skilsmisse. Det er ikke kun kombinationssæreje, der fungerer på denne måde under skilsmisse. Det gør alle de andre særejeformer også, men det smarte ved kombinationssæreje indtræffer, når du eller dine børns ægtefælle går bort.

Ved død – hvad sker der?

Kombinationssæreje fungerer godt, når den ene i ægteskabet dør. Det er godt, fordi særejet fungerer på følgende måde ved død:

 

  • Afdødes særeje bliver til formuefællesskab
  • Længstlevendes særeje forbliver fuldstændigt særeje

Opret et testamente

Så sikrer du dig selv og din familie bedst muligt.

Udfyld Formular

Svar på 3-5 spg. online

Rådgivning

Få gratis rådgivning 

Modtag testamentet

Testamentet fremsendes efter bestilling

Kombinationssæreje betyder i praksis, at længstlevende er bedre stillet, når den ene går bort. Lad os se, hvad der sker i dette eksempel.

Eksempel – kombinationssæreje ved død:
Anne og Peter er gift, og de har oprettet et kombinationssæreje, da de blev gift. Grunden til, at de har oprettet særeje er, at Anne har fået arven efter sine forældre som særeje. Annes forældre havde gjort det til et krav, at Anne oprettede kombinationssæreje i sit ægteskab, hvis hun blev gift.

Peter ejer ikke noget af betydning, og Anne arvede 2 mio. kr. efter sine forældre, som hun oprettede særeje på. Peter har et barn fra tidligere ægteskab, og de har ikke børn sammen.

Peter går på tragisk vis bort, og Anne aner ikke sine levende råd for, hvad hun skal gøre.

Peters søn fra det tidligere ægteskab, beder Anne om at få sin arv efter Peter udbetalt. Peters søn ved jo, at der er penge i ægteskabet, så han skal jo have noget udbetalt efter sin far.

Heldigvis har Anne kombinationssæreje på sine penge, hvilket betyder, at Annes særeje bliver til fuldstændigt særeje. Anne skal derfor ikke skal dele med Peters søn. Peters søn får altså 0 kr. i arv efter sin far, hvilket var præcis sådan, Annes forældre gerne ville have det.

9 ud af 10 vælger dette særeje

Vi anbefaler i langt de fleste tilfælde, at arv tildeles sammen med et kombinationssæreje frem for andre særejeformer. Dette gælder også, hvis du ønsker at oprette et særeje i dit ægteskab.

Det er vigtigt at vælge rigtigt, når der vælges særeje. Ring derfor hellere til Testamente For Alle en gang for meget end en gang for lidt, når du overvejer at oprette et testamente med særeje eller, du ønsker at oprette en ægtepagt med særeje.

Start oprettelsen af dit testamente

Brug 5 minutter i dag, så er testamentet godt i gang.