Ægtepagt / Særeje 

Særeje / Ægtepagt

Hvad skal du tænke på, hvis du ikke har oprettet en ægtepagt? Mange bliver overrasket over, hvordan de er stillet, hvis de bare er ”normalt gift”.

 

  • Næsten alt skal deles med din ægtefælle
  • Pensioner deles ikke ved skilsmisse
  • Børnene skal arve 12,5 % af arven

Har du oprettet dit testamente?

Svar på 5-10 spørgsmål online, så er du i gang. Det er nemt og enkelt.

Næsten alt er fælles med din ægtefælle

Hvis I ikke har oprettet en ægtepagt i jeres ægteskab, så er alt, hvad I ejer, fælles. Det er ligegyldigt om det kun er dig, der står på skødet af huset, eller dig der ejer en virksomhed. I ejer alt i fællesskab.

Det betyder, at hvis I går fra hinanden, så skal alt deles i to lige store dele uanset, hvem der har bragt pengene ind i jeres forhold.

Løsning
Hvis I ikke ønsker at dele alt, hvis I bliver skilt, så kan i oprette en ægtepagt med særeje. I har mulighed for at oprette særeje i jeres ægteskab, der træder i kraft, hvis I bliver skilt. I kan på denne måde forudbestemme, hvad der skal ske. Dette kan f.eks. være, at den ene part skal have huset, virksomheden eller alt, hvad der står på en bankkonto/værdipapirer.

Der findes 4 former for særeje, som du kan læse mere om ved at trykke på disse links. Kombinationssæreje, fuldstændigt særeje, fuldstændigt særeje med succession, skilsmissesæreje (brug aldrig rent skilsmissesæreje!)

Vi anbefaler ofte, at kombinationssæreje vælges i en ægtepagt.

Pensioner deles ikke ved skilsmisse

Hvis I ikke har oprettet en ægtepagt, så deler i alt, hvad I ejer ved skilsmisse.

Alt deles med undtagelse af en stor og vigtig post – pensionerne. Pensioner deles ikke, hvis I bliver skilt. Ofte er de store værdier i pensionsopsparingerne, og pensionsordningerne har ofte forskellige størrelser afhængigt af, hvem der har haft den største løn.

Opret et testamente

Så sikrer du dig selv og din familie

Udfyld Formular

Svar på 3-5 spg. online

Rådgivning

Få gratis rådgivning 

Modtag testamentet

Testamentet fremsendes efter bestilling

Vi ser ofte, at manden har større pensionsopsparing end kvinden, fordi kvinden har været på barsel, og har brugt mere tid på familien. Dette har gjort, at manden har gjort karriere, og dermed har sparret flere penge sammen til pensionen.

Hvis I bliver skilt og der er store forskelle i jeres pensionsordninger, så vil den med den mindste pensionsordning blive snydt. Det kan være ærgerligt at være den person, der har taget barsel og har taget sig af familien, hvis den anden løber med alle pengene ved en skilsmisse.

Løsning
Det er heldigvis muligt at gøre sikre en deling af de fleste pensionsordninger. Dette gøres ved at oprette en ægtepagt med det formål at dele pensionsordningerne.

Ægtefæller, der opretter en ægtepagt til deling af pensionsordningerne, deler pensionerne i to lige store dele, hvis de bliver skilt. På denne måde står I helt lige i et ægteskab, hvilket ofte var ønsket, da I blev gift.

Der er få danskere, der har oprettet en ægtepagt, der sikrer pensionsdeling, men vi opretter stadig flere ægtepagter med pensionsdeling. Det er trygt og sikkert for begge parter i ægteskabet. Hos Testamente For Alle hjælper vi gerne med at oprette ægtepagter til deling af pensioner.

Børnene skal arve 12,5 % af arven

Hvis I ikke har oprettet en ægtepagt, så skal børnene altid arve deres fulde tvangsarv. Børnenes tvangsarv er altid samlet set 12,5 % af afdødes formue. Det er ikke alle ægtefæller, der har mulighed for at udbetale 12,5 % af arven til børnene.

Løsning
Det er muligt at nedbringe tvangsarven til børnene til at være 6,25 % af afdødes formue. Dette er muligt, hvis der oprettes en ægtepagt med kombinationssæreje. Vi forklarer gerne, hvordan dette fungerer i praksis, og du er meget velkommen til at ringe til os.

Start oprettelsen af dit testamente

Brug 5 minutter i dag, så er testamentet godt i gang.